Marcel Saitiș- Recomandare Carte


Tocmai am terminat de citit cartea ,,Pe terasă, la o cafea.” 
A fost fascinant să văd istoria acestei familii misionare care s-au mutat într-un context animist pentru a traduce Biblia în limba celor peste 11.000 de indigeni din Kalinga de Sud, în Filipine.
Cartea seamănă fantastic de mult ca și cadru geografic cu cel din Madagascar. Terasele de orez la care se referă Bruce Grayden erau cocoțate pe munți foarte abrupți, în apropierea satelor izolate ale foștilor vânători de capete din Filipine. Obiceiul de a bea cafea al băștinașilor este legat de arborii de cafea care creșteau în acea zonă tropicală a Filipinelor, unde s-au așezat cu familia.
Între anii 1974-1982, familia Grayden – Bruce și Judith, împreună cu cei 4 copii ai lor, au locuit într-un sat montan foarte izolat, numit Mallango și au început să traducă Noul Testament în limba locală. A fost un proces greu, îngreunat de contextul animist în care lucrau, dificil din cauza grupurilor de guerillă care atacau străinii și doreau să îi omoare.
Vă invit să căutați această carte la Wycliffe România și să intrați în pielea unui misionar și în frământările pe care acestea le întâmpină pe câmpul de misiune.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.