Aniversarea implinirii a 30 de ani de existenta a Bisericii Penticostale Happy Valley din Phoenix

 

Sarbatorirea unui eveniment petrecut in trecutul unei comunitati din spatiul crestin,este un moment de bucurie si aducere aminte a unei anumite experiente care a schimbat sau influientat viata atat la nivel personal cat si de grup sau congregatie,o modalitate de a nu uita ceea ce este mai important,pentru a fi mai bun,mai recunoscator dar si mai increzator in viitor.
   Ziua de duminica 25 Septembrie 2016 a fost marcata in comunitatea evanghelica din Phoenix,AZ de un eveniment care a polarizat interesul multor romani credinciosi din capitala statului Marelui Canyon : aniversarea implinirii a 30 de ani de existenta a Bisericii Penticostale Happy Valley din Phoenix si implinirea a 10 ani de la dedicarea actualului locas de inchinare.
   Inceputul bisericii Happy Valley poate fi identificat la data de 29 iunie 1986 ,cand in urma unei separari produse intre credinciosii penticostali de atunci,a luat fiinta biserica nou formata,avand initial ca si conducatori pe fratii Trif Cornel si Peter Moldovan si casier pe fratele Mike Olar. Biserica si-a inceput activitatea intr-o sala din cladirea unei biserici americane situata la intersectia dintre Thunderbird Rd si 7th Street din Phoenix. Pe fundalul unei cresteri numerice constante, la data de 23 martie s-a realizat inregistrarea legala a Corporatiei,sub numele de North Valley Romanian Pentecostal Church Inc, conducerea bisericii fiind formata din:

 Peter Moldovan -diacon,Mike Olar-secretar,Ioan Olar-casier,Cornel Trif si Ioan Suteu membrii. Incepand cu 23 aprilie 1987, dupa sosirea in America,fratele Cornel Avram si-a inceput slujirea de predicare in comunitatea nou formata.
   La 20 decembrie 1987 ,in urma incheierii lucrarilor de constructie , a fost inaugurat primul locas de inchinare de la actuala adresa. Datorita cresterii numerice care a urmat in urmatorii ani, extinderea bisericii a devenit o necesitate . In urma achizitionarii unor parcele de teren adiacente, la 29 aprilie 2001 s-au demarat lucrarile de constructie la ceea ce constituie actualul locas de inchinare.Menit a raspunde noilor cerinte, impunatorea construcie a fost inaugurate 5 ani mai tarziu,la 9 Aprilie 2006.

 

  Situata la adresa 25435N 15thAVE, PHOENIX ,AZ 85027, cladirea Bisericii Penticostale Happy Valley este considerata a fi cel mai mare edificiu a vreunei comunitati din diaspora romaneasca. Din informatiile oferite de secretarul bisericii Petru Cretiu,actualmente Biserica Happy Valley numara 1.233 de membrii inregistrati la care se adauga copii si apartinatorii.

    Cu un total de 24 de frati „ordinati in lucrare”, prin mila si indurarea Domnului si sub calauzirea Duhului Sfant,biserica este condusa de o echipa formata din fr.Cornel Avram-pastor senior,Samuel Botinestean-pastor asistent , Daniel Heler si George Ciurdas-consilieri Petru Cretiu-secretar,Dan Moldovan-casier,Cornel Mateu-administrator,Cornel Bonchis si Emanuel Vicovan-cenzori, Chris Trufin si Mihai Zinic-diaconi,Romi Rus si Claudiu Olar-formatii muzicale.
    In fata unei asistente care a umplut pana la refuz locurile disponibile din sanctuar, serviciul divin,de aprox.3 ore, din seara aniversara de 25 Septembrie, a fost dedicat in exclusivitate mutumirii si recunostintei fata de calauzirea si ocrotirea manifestata de Dumnezeu de-a lungul anilor,pentru aceasta comunitate crestina romaneasca din Arizona.

    Cuvintele de recunostinta rostite in limba engleza de Ruben Secara,Chris Trufin si Ionel Caprar au exprimat aprecierile noii generatii fata de credinciosia,statornicia si unitatea generatiei anterioare,care prin dragostea lui Dumnezeu,cu ajutorul Domnului Isus Hristos si sub calauzirea Duhului Sfant ,au reusit sa aprinda si sa mentina flacara vie a Cuvantului pe meleagurile insorite ale Arizonei. Deasemenea,fr.Cornel Mateu a evocat amintiri din inceputul lucrarilor la biserica Happy Valley.Formatiile musicale au intregit atmosfera premergatoare propovaduirii Cuvantului.

       Invitat special pentru predica de seara a fost fr.Cristian Ionescu,pastorul Bisericii Elim din Chicago,vicepresedintele Uniunii Bisericilor Penticostale Romane din Statele Unite si Canada.Mesajul s-a referit la necesitatea UNITATII in comunitatile religioase romaneste din diaspora.
    In incheierea serviciiului divin ,intreaga aistenta prezenta in sanctuarul bisericii Happy Valley din Phoenix,Arizona s-a unit intr-o rugaciunea comuna de multumire, in urma careia pastorul Bisericii Happey Valley , Cornel Avram a incheiat programul prin cuvintele:

  „Pana aici Domnul ne-a ajutat !
Radu Oprea

Glendale,AZ

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Aniversarea implinirii a 30 de ani de existenta a Bisericii Penticostale Happy Valley din Phoenix

  1. Aurel Mihet zice:

    Ziua de 25 septembrie pentru Biserica Penticostala Happy Valley ,cat si pentru intreaga comunitate crestinas,v-a ramine o amentire a felului cum lucreaza Dumnezeu atunci cand copii Lui se incred in El si in unitate isi unesc fortele in a contribui la inaintarea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamint ,In aceste timpuri din urma. Lucrarea Domnului din Biserica Penticostala Happy Vallei se poate asemana cu pilda Domnului Isus dela Matei 13.31,32 in care in mod comparativ,,un graunte de mustar pus in tarina ,a crescut si sa facut un copac mare cu multe ramuri,la fel si Biserica Penticostala Happy Valley a inceput cu un numar mic de membri ,ca dupa 30 de ani sa devina o Biserica cu multe ramuri de activitate ca ; Compartimente muzicala, lucrari misionare, lucrari filantropice, Servici evanghelice,bogate in substanta biblica, In fiecare duminica mesageri cu mesage inspirate dela Duhul sfint ,potrivite pentru zidirea Biserici si chemarea pacatosilor la Domnul Isus ,singurul care le poate da MINTUIREA. O Biserica cu conducatori cu o inalta pregatire intelectual-teologica ,in frunte cu dinstinsul Pastor Cornel Avram cat si ceielalti colaboratori invredniciti de o cinste deosebita . Ca niste buni ispravinci ai harului felurit al lui Dumnezeu,fiecare din voi sa slujasca atora dupa darul primit. 1 Petru 4.10. Daca la ora actuala Biserica numari 1.233 membri plus apartinatori,aceasta se datoreste lucrari lui Dumnezeu prin Duhul Sfint ,cat si rivna celor implicati in lucrarea de slujire in Biaserica,care au stiut sa pastreze unirea Duhului prin legatura paci Efeseni 3.3. Dorim cu aceasta ocazie ,ca si incontinuate ,Dumnezeu prin Duhul Sfint sa continuie lucrarea de mintuire a celor pierduri ,cat si cresterea spirituala a Biserici LUI ;Sint incredintat ca Acela Care a inceput in voi aceasta lucrare ,o va ispravi pina in ziua Domnului Isus. Filipeni 1.6
    , Multumin fr. scriitor crestin Oprea Radu pentru materialul bine documentat prezentat mai sus ,cat si alte pretioase informati legate de lucrarea Domnului din Deaspora Romina.. GOD BLESS ALL. Aurel Mihet. Phoenix Az.

Comentariile sunt închise.