Creștinii din Rusia considerați teroriști


Primul val de restricții religioase lovește Rusia, la doar două luni după ce Putin a pus în vigoare vaga legislație anti-terorism, și i-a clasificat pe creștini drept teoriști, raportează Christian Telegraph conform Mission Network News.
Legea anti-terorism a fost răspuns la numeroasele atacuri teroriste ce au avut loc în Europa pe parcurul anului trecut. În încercarea de a se proteja pe sine de viitoare atacuri teroriste – precum prăbușirea avionului din octombire, 2015 – guvernul rusesc a ajuns la măsuri extreme, restricționând sever libertățile religioase.
Pe 6 iulie, 2016, Putin a trecut în legislație un proiect de lege ce avea scopul de a împiedica terorismul, dar prin puterea sa, proiectul condamnă de asemenea evanghelizarea. În esență, legea anti-terorism interzice prozelitismul, predicarea, și rugăciunea în alte zone decât în cele oficial înregistrate drept clădiri bisericești.
Problema este că multe biserici au rămas neînregistrate de pe vremea comunismului. În acest timp, bisericile nu au putut deține o proprietate. Din această cauză, când proiectul de lege a fost aprobat, a făcut ca aproape 90 la sută dintre bisericile evanghelice din Rusia să existe ilegal.
Acum, proiectele străine ce se fac în Rusia și bisericile rusești locale caută să afle exact ce au și ce n-au voie să facă, sub pretextul siguranței naționale.

Sursa:http://www.stiricrestine.ro/2016/09/13/crestinii-din-rusia-considerati-teroristi/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.