Liceul Creştin Logos, un proiect grandios. Cum arată şcoala privată ridicată în doar 5 luni. Oficialitățile, la inaugurare (FOTO)


Precum Făt-Frumos, aşa s-a înălţat clădirea cea nouă a Liceului Creştin Logos Bistriţa. În numai cinci luni, cu bani exclusiv privaţi, comunitatea neoprotestantă din judeţ formată în special din penticostali şi baptişti, a construit cea mai modernă şcoală din Bistriţa. Pentru cei peste 200 de elevi, profesorii şi părinţii lor, prima zi din noul an şcolar a fost cu adevărat una în care li s-a tăiat respiraţia de uimire.
Aşa cum se ştie, Liceul Creştin Logos Bistriţa a fost înfiinţat în 2012, fiind prima şcoală privată de nivel primar, gimnazial şi liceal din judeţ. A avut mai întâi patru clase, 0, I, a V-a şi a IX-a, dar în următorii trei ani a tot crescut ajungând anul trecut la 13 clase. Profilul liceului este teoretic, specializarea „Stiinţe ale Naturii” şi este deschis pentru elevi din orice confesiune creştinţă. Liniile directoare ale liceului sunt excelenţa şi moralitatea. Patronat de Fundaţia Gamaliel, Liceul Logos a funcţionat o vreme în spaţii închiriate, însă la începutul anului şcolar trecut, ONG-ul, împreună cu conducerea şcolii, a luat decizia să construiască o nouă clădire pentru liceu şi să-l acrediteze.


Pe un teren de două hectare situat în cartierul Subcetate, între blocurile sociale şi strada Tărpiului, pe lângă breteaua de legătură, în numai cinci luni a fost ridicată o clădire ultramodernă care va avea, în final, trei corpuri: A, care este deja finisat şi adăposteşte 13 săli de clasă, B care va avea funcţiuni administrative (sală profesorală, director, secretariat, cabinete medicale, bibliotecă şi amfiteatru) şi corpul C care va fi disponibil pentru creşterea capacităţii, respectiv dublarea numărului de clase.

Citiți mai multe accesând:

http://www.timponline.ro/liceul-crestin-logos-un-proiect-grandios-cum-arata-scoala-ridicata-in-doar-cinci-luni-foto/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.