Educație creștină

  
 

 

La începutul istoriei lor, israeliții nu aveau scoli. Părinții aveau RESPONSABILITATEA de a se ocupa personal de instruirea a copiilor lor. Acesta era un ROL important pe care cei din vechime trebuia să țină cont (Gen. 18:19; Dt. 6-7; cf. 2Tim. 3:15). 

 

Devenind majori, copii își puteau îmbogăți cunoștințele, își puteau consolida credincioșia, își puteau practica credința sub îndrumarea preoților şi leviților, la Templu.

Una din datoriile leviților era de a călătorii din loc în loc pentru a învăța pe israeliți Legea Domnului (Lv. 10:11; 2Cr. 17:7-10; Hag. 2:11). 

 

Din 7 în 7 ani, cu prilejul sărbătorii Corturilor, Scriptura era citită în auzul tuturor israeliților, mari și mici, tineri sau bătrâni, toți strânși laolaltă (Dt. 31:10-13) trebuiau să audă

Dumnezeu în dragostea Sa, cunoscând slăbiciunile, a lăsat SĂRBĂTORILE cu un scop precis: păstrau vie în conștiința evreilor amintirea evenimentelor care, la începutul istoriei lor, i-au determinat să slujească Domnului, Eliberatorul şi Binefăcătorul lui Israel. Cântările, ritualul, repetiția, anumite obligații, toate aceste lucruri READUC în memorie, lucrurile importante care aduc viață.

 

Pentru a înțelege voia lui Dumnezeu, trebuie sa ne echipăm în mod corespunzător, RESURSELE lui Dumnezeu sunt nenumărate trebuie doar să învățăm și să ne lăsăm învățați în școala lui Dumnezeu! Ucenicii au învățat lângă Domnul Isus, au primit porunca de a-i învăța pe alți! Este un modul în care noi putem RĂSPUNDE bunătății lui Dumnezeu.

Vă invit să mijlocim și rugăm pentru viziunea familiei Șaitiș Marcel și Ioana de a deschide o școală biblică „Armata Adevărului” și pentru proiectul „Alfabetizare” Domnul să PROTEJEZE familia Șaitiș și să ofere multă binecuvântare!

Acest articol a fost publicat în Pastorale și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.