Cinci creștini „dispăruți” în Iran

Cinci creștini arestați de oficialii iranieni de la servicii secrete pe 26 august nu au mai putut fi contactați din momentul arestării, acest fapt lasându-i pe membrii familiilor lor să creadă că ei sunt torturați pentru credința lor – sau mai rău. MEC, ce verifică potențialele încălcări ale libertății religioase în regiunea vizată, a raportat aresturile – mai degrabă răpirile – pe 29 august.
Ramiel Bet Tarmaz, Amin Nader Afshar, Hadi Askary, Mohomad Dehnay și Amir Sina Dashti erau cu soțiile lor în orașul Firuzkuh, în nordul Teheranului, pescuind și având un picnic. Conform raportului MEC, oficialii de la informații secrete au sosit în locul respectiv la 1:30 p.m. Ei le-au separat pe femei de soții lor, și l-au bătut pe Amin Nader Afshar după ce acesta a cerut să îi fie arătat un mandat de arest.
Nu aveau niciun mandat. Acest tip de situație, totuși, este comun și nu are de-a face cu evenimentele recente. Ramiel Bet Tamraz este, conform relatărilor, fiul unui pastor creștin asirian ce a fost arestat o zi după sărbătorile de iarnă, în 2014. Victor Bet Tamraz celebra sărbătorile împreună cu familia, acasă, în momentul în care a fost arestat. Amin Nader Afshar a fost de asemenea arestat în timpul aceluiași raid.

Sursa:

http://www.stiricrestine.ro/2016/09/03/cinci-crestini-disparuti-in-iran/

Acest articol a fost publicat în MIJLOCIRE. Salvează legătura permanentă.