Persecuția împotriva creștinilor din Cuba: peste 1000 de biserici sechestrate, creștini luați de acasă și din biserici

Când Papa Francis a vizita Cuba în septembrie 2015, mulți au crezut că acest eveniment ar putea semnala o reușită în campania de promovare a libertății religioase din țara aparținând Insulelor Caraibe, scrie portalul Christian Today.
Dar acum amintirea vizitei papale pare să fi dispărut, în măsura în care regimul comunist cubanez a pornit o nouă persecuție împotriva credinței creștine, cu urmări precum distrugerea bisericilor, închiderea pastorilor, sechestrarea bunurilor personale ale liderilor religioși și întreruperea cu violență a serviciilor creștine de închinare.
În ultimul său raport, Christian Solidarity Worldwide (CSW) spune că regimul cubanez a pornit o persecuție majoră împotriva bisericilor, și că acest fapt a dus la demolarea a cel puțin 1,400 de clădiri bisericești. Cei responsabili de lansarea acestor acțiuni își justifică faptele afirmând că bisericile nu sunt înregistrate, și prin urmare, ființează în ilegalitate.
Raportul citează peste 1,000 de cazuri de violare a libertății religioase, incuzând “distrugerea proprietăților bisericești, arestul fără justificare și alte forme de hărțuire, în particular confiscarea bunurilor personale ale liderilor religioși.” Mai mult de 1,000 de biserici au fost oficial confiscate între ianuarie și iulie, anul în curs, dintre care 100 fiind amenințate cu demolarea, conform CBN News.

Sursa: 

http://www.stiricrestine.ro/2016/08/31/persecutia-impotriva-crestinilor-din-cuba-peste-1000-de-biserici-sechestrate-crestini-luati-de-acasa-si-din-biserici/

Acest articol a fost publicat în MIJLOCIRE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.