50 de propuneri de măsuri pentru politici privind familia


Obiectivul general: Cât mai multe familii, cât mai longevive, cât mai numeroase, asigurând membrilor acestora un mediu propice economic, social, protectiv și psiho-afectiv de formare și dezvoltare a personalității, iar națiunii continuitatea și dezvoltarea demografică, economică, socială și culturală.
Obiectivul etapei actuale: Completarea și adaptarea legislației pentru familie existente și crearea de instituții și organizații necesare îndeplinirii obiectivului general, pentru sprijinirea realizării funcțiilor familiei.
       I. INSTITUȚII PENTRU FAMILIE
Crearea unei structuri dedicate – Secretariat de Stat pentru Familii (SSpF) – în Ministerul Muncii, care va colabora cu: instituții specializate de stat, cultele religioase, asociațiile de familii, alte organizații non-profit, mass-media, pentru a sprijini și ocroti familia, prin:

organizarea și coordonarea studiilor statistice, demografice, sociologice, psiho-sociale asupra familiei, prin colaborare cu Institutul Național de Statistică, Institutul pentru Cercetarea Calității Vieții, Academia Română, alte instituții și centre de cercetare socială, inclusiv universitare;

elaborarea, pe baza acestor studii, a politicilor publice pentru familie;

întocmirea unui plan coerent pe termen mediu și lung de redresare a ratei demografice a României;

organizarea unei Conferințe Anuale a Familiilor.

Crearea unui Institut de studii pentru Familie / Institut pentru Familii (IPF) prin colaborarea între instituțiile de stat și structurile, non-guvernamentale. Implicarea și colaborarea cu IPF și SSpF, prin studii, sondaje, expertize, instrumente sociologice, a unor structuri științifice subordonate autorităților (Academia Română, institute de cercetare, universități etc.).

Crearea unei Comisii permanente pentru Problemele Familiei, în Parlamentul României, al cărei scop va fi analizarea, revizuirea și refacerea prevederilor legislative privind familia.

       II. CULTURA FAMILIEI
Campanii în parteneriat Stat – Asociații de Familii, pentru conștientizarea importanței familiei și căsătoriei, maternității și paternității (ex.: „Săptămâna căsătoriei”; evenimente de Ziua Copilului) ca și pentru informarea asupra drepturilor pe care familia și membrii săi le au în România.

Măsuri și consiliere pentru asumarea rolurilor familiale conform vârstei și sexului, împotriva deresponsabilizării părinților, alienării soților, sexualizării precoce a copiilor. Modificarea, în sensul înăspririi, a legilor privind pornografia și publicitatea, pentru a). protecția minorilor; b). prohibiția publicității la servicii sexuale mascate; c). suprimarea publicității indecente la produse și servicii comune.
Citiți mai multe 

http://coalitiapentrufamilie.ro/50-de-propuneri-de-masuri-politici-publice-privind-familia/

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE, Uncategorized. Salvează legătura permanentă.