Doamne, dacă vrei să mă iei la Tine, ia-mă ca martir


Yu JieYu Jie a crescut în China, tatăl lui fiind inginer și membru al Partidului Comunist, scrie portalul Christian Headlines. Soția lui Yu s-a creștinat în 2001 și a fost botezată. De atunci ea a inițiat un mic grup de studiu biblic la ea acasă. Doi ani mai târziu, Yu și-a pus și el încrederea în Dumnezeu, fiind botezat în Ajunul Sărbătorilor de Iarnă.
Pe 10 decembrie 2010, el a fost răpit de poliția secretă, și dus la periferia Beijingului. Acolo a fost torturat și bătut ore întregi. Degetele i-au fost rupte unul câte unul. Zile întregi soția sa a fost ținuta sub arest la domiciliu, fără să știe dacă soțul ei mai trăiește sau nu. Dumnezeu i-a cruțat viața deoarece avea un plan măreț pentru el.
Pe 11 ianuarie 2012, Yu împreună cu familia lui au ieșit din China și au mers în Washington DC, de unde el a început să scrie în numele chinezilor opresați. Yu este acum cel mai vândut autor a peste 30 de cărți, fiindu-I decernat Civil Courage Prize de către Train Foundation. El a fost primul chinez care a câștigat acest premiu.
În scrierile pentru ultima ediție a revistei First Things, Yu explică uimitoarea creștere a numărului de creștini din China. Când Partidul Comunist a venit la putere în 1949, numărul de creștini chinezi era de jumătate de milion. În prezent, numărul lor este estimat cu o oarece reținere la mai mult de 60 de milioane. Dacă ritmul creșterii se menține, până în 2030 China va fi cea mai mare națiune creștină din lume.
Cum se explică această creștere remarcabilă?
Conform lui Yu, Revoluția Culturală ce a început în 1966 și masacrul din Piața Tianamen din 1989 au dus la moartea a nenumărați oameni inocenți. Drept rezultat, „Credința oamenilor în Marxism-Leninism și Maoism a fost distrusă.” Yu presupune că, “Aceste evenimente au lăsat un imens vid spiritual, ce i-a determinat pe chinezi să caute o nouă credință.”
Această căutare a adus un număr nemaiîntâlnit de oameni la Hristos. Când am fost în Beijing acum câțiva ani, am experimentat fără intermediar creșterea explozivă și puterea dinamică a bisericii chinezești. Cu cât chinezii sunt mai opresați, cu atât se întorc mai degrabă la Hristos. Cum menționează Yu, “Una din frazele pe care le-am auzit foarte frecvent între chinezi: ‘Cu cât e mai mare persecuția, cu atât e mai mare trezirea spirituală.’”
Acestea pot fi zile descurajante pentru creștinii din America. Evanghelicii spun din ce în ce mai des că le este tot mai greu în Statele Unite. În contrast, un număr tot mai mare de oameni nereligioși afirmă că le este din ce în ce mai ușor în America. Dar când comparăm traiectoria moralității în cultura noastră cu opresiunile întâmpinate de atât de mulți creștini de pe pământ, trebuie să recunoaștem împreună cu autorul cărții Evrei, “Voi nu v-ați împotrivit încă până la sânge împotriva păcatului” (Evrei 12:4).
Prigoana împotriva credincioșilor este în creștere. Odată la 5 minute, un creștin este martirizat pentru credința lui. Astăzi este o zi bună să ne rugăm pentru frații și surorile noastre ce sunt prigoniți. Și este o zi bună să ne rugăm pentru a avea același curaj ca al lor în a ne manifesta credința și a-L urma pe Isus.
Când Yu Jie era torturat de către poliția chineză secretă, înainte de a-și pierde conștiența, s-a rugat, “Doamne, dacă vrei să mă iei la Tine, ia-mă ca martir. Nu sunt vrednic, dar asta îmi doresc.”

Sursa: 

http://www.stiricrestine.ro/2016/08/24/doamne-daca-vrei-sa-ma-iei-la-tine-ia-ma-ca-martir/

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.