O femeie româncă a decedat, alți doi români răniți și 12 dispăruți în cutremurele din Italia


Ministerul Afacerilor Externe anunță decesul unui cetățean român și rănirea altor doi în urma cutremurului care a afectat miercuri regiunea centrală a Italiei.
Din surse de la fața locului am aflat că o femeie de origine română, de 59 de ani, a decedat sub dărâmături. O alta, căsătorită cu un italian, se află la fel sub dărâmături, copilul acestora fiind salvat. În localitatea Torrita, a fost salvată o femeie româncă și transportată la spital. La această oră, nuami la spitalul din Rieti se află peste 150 de pacienți proveniți din satele afectate de cutremure.
O tragedie care a adus, până la această oră, 73 de morți și câteva sute de răniți și dispăruți.
Forțele de ordine, Protecția Civilă, voluntari continuă fără pauză căutările sub dărâmături în Pescara del Tronto, (un sat aparținând comunei Arquata), distrus complet de seism. În această perioadă aici, unde sunt doar circa 100 de locuitori, se aflau mulți turiști în vacanță. Tot aici a decedat un copil de doar 18 luni a cărei mamă se transferase la Arquata del Tronto de la Aquila, după cutremurul din 2009. Destinul a urmat în mod tragic pe această familie.
Ambasada României la Roma a anunțat că a dispus deplasarea de urgență, în regiunile afectate, a trei echipe. Iată comunicatul integral:
„Stimați cetățeni,

În cadrul Ambasadei României în Italia este operativă Celula de Criză pentru managementul situației create de cutremurului care a cauzat un număr semnificativ de victime în regiunile Marche, Umbria și Lazio.

Ambasada a dispus deplasarea de urgență în regiunile afectate a două echipe, a Consulatului General al României la Bologna pentru localitățile din regiunea Marche și a Ambasadei României în Italia pentru localitățile din regiunile Umbria si Lazio.
Nu ezitați să contactați numerele de telefon de urgență ale misiunilor diplomatice pentru semnalarea oricăror persoane care s-ar putea afla în dificultate”.
Consulatul General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche) 

Ambasadei României la Roma +39 345 1473935 (Lazio, Umbria)

Protecția Civilă (Protezione Civile) 800 840 840 sau 803 555

Sursa: 

http://www.emigrantul.it/o-femeie-romanca-a-decedat-alti-doi-romani-raniti-si-12-disparuti-in-cutremurele-din-italia/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.