Armata turcă a INVADAT Siria. Operațiune de amploare în Nordul Siriei

„Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă spăimîntaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întîmple. Dar sfîrşitul tot nu va fi atunci.”

Matei 24: 6

Armata turcă şi forţele coaliţiei internaţionale antijadiste au lansat miercuri dimineaţă o operaţiune pentru alungarea grupării jihadiste Statul Islamic din oraşul sirian Jarablos, situat în apropiere de frontiera cu Turcia, a indicat biroul premierului turc într-un comunicat, citat de AFP. 

Forţele armatei turce şi cele ale coaliţiei internaţionale „au lansat o operaţiune militară vizând curăţirea districtului Jarablos din provincia Alep de organizaţia teroristă Daesh”, acronimul arab pentru Statul Islamic, potrivit aceluiaşi comunicat. 
Agenţia de presă turcă Anadolu a precizat că operaţiunea a început la ora locală 04:00 (01:00 GMT) şi este destinată de asemenea să „întărească securitatea frontierei şi să prezerve integritatea teritorială a Siriei.” 
Marţi seara, Turcia s-a declarat pregătită să sprijine o operaţiune pentru alungarea Statului Islamic din Jarablos, după ce tiruri de mortiere şi rachete au vizat teritoriul său la Karkamis şi oraşul de frontieră turc Kilis, situat mai la vest. 
În acelaşi timp, sute de rebeli sirieni susţinuţi de Ankara se pregăteau de partea turcă a frontierei pentru o ofensivă vizând preluarea controlului asupra Jarablos, ultimul punct de trecere controlat de Statul Islamic la frontiera turco-siriană – conform unor surse ale rebelilor şi Observatorului sirian pentru drepturile omului OSDO. 
Un grup de forţe speciale turce au trecut în nordul Siriei, dar incursiunea terestră nu a început încă, a indicat Reuters. 
Pentru Turcia, această operaţiune este motivată de voinţa de a împiedica preluarea controlului asupra acestei localităţi de către miliţiile kurde şi de a „deschide un coridor pentru rebelii moderaţi”, a subliniat un responsabil turc. AGERPRES

Sursa:

http://www.stiripesurse.ro/armata-turca-a-invadat-siria-opera-iune-de-amploare-in-nordul-siriei_1148379.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.