Furtună în Biserica Suedeză. Campania #MittKors ia amploare

Campania jurnalistelor suedeze nu s-a bucurat iniţial de sprijin popular. Însă, după ce Biserica evanghelică-luterană din Suedia a atenţionat că „nu este creștinește să fie purtate crucifixe la vedere, pentru că ar dezbina oamenii și s-ar putea ajunge la război religios”, a stârnit nemulțumirea creștinilor indignați mai ales de asasinatul din Franța. Astfel, campania a luat amploare și a devenit o mișcare sociala de protest împotriva islamismului, dar și împotriva umanismului secular, care ar încuraja islamismul, informează publicația suedeză Expressen.se.
Biserica Suedeza a protestat împotriva campaniei si chiar a semnat un comunicat alături de ”Frații Musulmani”, organizație implicată în propaganda radicalismului islamic, fapt ce a stârnit o adevărată revoltă.
Solicitat de Sputnik Moldova, economistul român Gabriel Bintia, stabilit cu traiul în Stockholm, a povestit că oamenii sunt deciși să se opună valului de secularism care a cuprins societatea occidentală.
”Pe măsură ce secular-umaniștii se grupează și lovesc mai mult, pe atât oamenii se îndârjesc, astfel încât campaniei i s-au alăturat deja și multe persoane care se consideră de regulă atei sau agnostici. Aceștia chiar sunt dispuși să-și reconsidere poziția față de creștinism ca soluție împotriva invaziei islamice”, a declarat Bintia.
Cetățenii suedezi au invadat spațiul public cu cruciulițe scoțându-le din sertare și purtându-le la vedere, agățând crucifixe în mașini, în magazine, la uși și pe paginile de Facebook.

Totodată, economistul este de părere că acest fenomen nu ar fi apărut, dacă umanismul secular nu ar fi exclus valorile creștine din viața publică în Europa.
”Desi fenomenul din Suedia este fondat pe baze protestant-raționaliste, el ne învață lecția că creștinismul poate fi stavilă in fata islamismului. Această doctrină a radicalismului musulman nu-și putea face loc în Europa decât prin umanismul secular, care a scos creștinismul din viată publică. Au privit islamul cu bunăvoință, l-au protejat, l-au încurajat și i-au făcut loc în societate. Cu toate acestea, creștinismul se poate opune mult mai eficace coaliției secular-islamiste care răvășește Europa de azi”, a mai spus Bintia.
Amintim că la 26 iulie curent, doi adepţi SI, înarmaţi cu arme albe, au luat șase ostatici într-o biserica din orașul Saint Etien du Rouvre, din nordul Franței. În urma atacului, preotul Jacques Hamel a fost ucis.

Sursa: 

http://sputnik.md/society/20160816/8618438.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.