Cioban sau macelar ?

CiobanCu citiva ani de zile in urma, un grup de turisti care au vizitat Palestina, au trait o intimplare amuzanta: Ghidul lor le-a explicat ca in Orient ciobanii merg todeauna inaintea turmelor lor, iar oile ii urmeaza pentru ca le cunosc vocea !. Cind veti cobori din avion, veti observa acest fapt pretutindeni pe unde veti merge.
Incurajati de acel ghid, grupul de excursionisti ardea de nerabdare sa ajunga in Palestina pentru a vedea frumusetea pamintului Bibliei si pentru a invata din obiceiurile locului.
Spre surprinderea lor insa, cind au coborit din avion si au ajuns cu autocarul la marginea unei localitati, au observat o persoana care mina oile din spate si nu mergea inaintea lor asa cum li se spusese in avion. Surprins de aceasta situatie, ghidul a ramas fara cuvinte. A cerut sa se opreasca imediat autocarul, pentru a discuta cu aceasta persoana.
„ Cum de mini oile din spate si nu mergi inaintea lor ?”

– l-a intrebat cu mare curiozitate ghidul . “Mi s-a spus si aceasta am si observat in excursiile precedente , ca pastorii din Orient merg todeauna inaintea oilor si nu le mina din urma !”
„ Aveti dreptate, domnule” – i-a raspuns strainul. “In zona noastra pastorii isi conduc oile mergind todeauna inaintea turmei ! Dar eu nu sunt pastorul acestei turme, ci macelarul care o mina spre abator !”
Exista o mare diferenta intre interesul unui pastor si cel al unui maceler fata de turma. Pastorul este gata sa-si sacrifice viata pentru a-si cruta turma , pe cind macelarul sacrifica turma pentru a-si intretine viata !

Sursa: https://ilustratiicrestine.wordpress.com/2015/03/14/cioban-sau-macelar/

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE. Salvează legătura permanentă.