Greşeală imensă la subiectele de la evaluarea naţională: Cum vor fi afectaţi elevii

Greşeală imensă la subiectele de la Evaluarea Naţională. Totul s-a întâmplat la proba de matematică. Subpunctul 6 de la subiectul I a avut o eroare imensă. „6. In diagrama de mai jos este prezentata repartitia notelor obtinute la un test la matematica, de elevii unei clase a VIII-a dintr-o scoala. Conform diagramei, numarul elevilor care au obtinut nota 5 la acest test este egal cu…”
Diagrama este incorect realizata, deoarece legenda este incompleta. Nu este specificat pe care axa este indicat numarul de elevi sau nota obtinuta. Prin urmare, pentru unii elevi raspunsul corect ar fi fost trei elevi care au luat nota 5, iar pentru altii, opt elevi care au luat nota 5. In mod normal, Comisia Centrala ar trebui sa plece o nota catre toate centrele de corectare in care sa fie mentionat ca punctaujul cel mai mare ar trebui acordat indiferent de perspectiva din care elevii au citit diagrama.

Sursa: 

http://www.stiripesurse.ro/greseala-imensa-la-subiectele-de-la-evaluarea-nationala-cum-vor-fi-afectati-elevii_1140981.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Greşeală imensă la subiectele de la evaluarea naţională: Cum vor fi afectaţi elevii

  1. O greseala imensa avand in vedere ca in Romania sistemul de notare a fost intotdeauna de la 1 la 8. Probabil cei care au luat maxim nota 8 in generala au dat raspunsul „8 copii de nota 5”. Insa si ei probabil au avut unul in clasa care mai lua 10 cateodata. Nu mai preluati astfel de texte cu titlul bombastic… nu a fost nici o greseala. Probabil mai lipsea de pe grafic sublinierea raspunsului corect.

    Apreciază

  2. asa vor ei sa para o greseala, ca sa/i scape pe unii copii de bani gata.nu e nici o greseala, e o chestie de logica. notele nu pot fi de la 0 la 8,ci de la 1 la 10.ce voiau, sa le dea mura/n gura?raspunsul corect e 3. doar trei elevi au nota 5.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.