In tot raul e si un bine – Britexit- Tiberiu Pop


In tot raul e si un bine – Britexit  
Votul de iesire al Angliei din Eu a rezultat in caderea lirei si a actiunilor de pe piata britanica, iar daca referendul acesta va trece de votul Uniunii Europene ca sa fie acceptat, doar atunci va intra in vigoare si va declansa efectele lui. Uniunea Europeana poate respinge acest referendum daca voteaza impotriva lui.  

Bineinteles ca va afecta economia datorita investitorilor care au afaceri in Londra si care folosesc Europa ca si piata de vanzare a servicilor pe care le ofera. Bineinteles ca ii va afecta pe romanii care dorm si nici in urmatorii doi ani nu isi vor face toate actele. 

Dar vor fii si efecte pozitive. In primul rand se va oprii explozia preturilor la proprietati in Londra. Deja se extimeaza o cadere cu 20% in urmatorii doi ani. Aici unde orice coliba cu doua camere pe marginea Londrei la periferie, la iesire din Marea Londra costa minim 400 de mii de lire. Bineinteles ca se va oprii inghesuiala mare care exista atunci cand ai nevoie sa iti faci o programare la spital pt o raza sau o verificare si pentru care astepti 3 luni la rand. Bineinteles ca nu va mai fii in timp nevoie sa stai un an la rand ca sa iti fie acceptat copilul la o scoala. Bineinteles ca si chiriile care au urcat cu preturile pana la cer vor scadea ca si romanul de rand sa poata sta singur cu familia in casa si nu la gramada cu altii, impartind toaleta si bucataria cu toti. Avantaje si dezavantaje. 

Economic este o greseala iesirea dar privind calitatea vietii vor fii si avantaje pentru cei care locuiesc aici. Asa cum spune romanul, est european, vecin cu Turcia si Ungaria: „in tot raul e si un bine”

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la In tot raul e si un bine – Britexit- Tiberiu Pop

Comentariile sunt închise.