Erezii nimicitoare: Copiii Domnului

Numele oficial al sectei este „Copiii Domnului” si a fost infiintata in 1968, in California. In Romania functioneaza sub denumirea de Fundatia Romana Familia, inregistrata prin Hotarirea nr. 5680 din 1 iulie 1994 a Judecatoriei Sectorului 6, Bucuresti. In mai multe tari precum Australia, Spania, Argentina, secta a fost acuzata de proxenetism, prostitutie, crima, trafic cu droguri, iar fondatorul sau, David Moses Berg, era cautat, la un moment dat, de Interpol. In afara de evanghelizarea sexuala, aceasta secta a mai fost acuzata si de “pescuitul cu ochi dulci” – o specie mai aparte de santaj. Persoane influente erau filmate in timp ce intretineau raporturi sexuale cu prostituate care lucrau in intelegere cu cei care santajau. Doctrina sectei “Copiii Domnului” este cunoscuta drept “Legea Iubirii”, si potrivit acesteia, relatiile de dragoste heterosexuale intre adultii care fac parte din “Familie” nu sint considerate un pacat. Multi dintre membri acestei secte renunta la familie, refuza recunoasterea institutiilor statului, traiesc in colonii independente si practica casatoriile colective. „Copiii Domnului” urmaresc instaurarea „Legii Iubirii”, prin “Revolutia lui Iisus”. O alta fundatie sub care se ascunde secta este „Farmecul cerului”.
Cel mai socant caz a avut loc la Zagujeni, judetul Caras-Severin. Familia Hasak a refuzat sa o ingroape pe bunica Tuser, cu toate ca aceasta se afla intr-o avansata stare de putrefactie. Cei doi nepoti erau convinsi ca femeia va invia intr-o buna zi din morti, asa cum li se aratase intr-o revelatie. Alarmata de absenta femeii, politia din localitate a demarat o ancheta. Acum doi ani, o alta batrina a fost ascunsa de o familie din Resita, fiind mumificata sub o patura.
Copiii lui Dumnezeu sau Familia dragostei
Acest articol se doreste a fi o avertizare cu privire la o secta raspandită în lumea intreaga, inclusiv în România, si cunoscută sub numele de „Copiii lui Dumnezeu” sau „Familia Dragostei” (de asemenea, ca „Familia Cerului” – o explicatie pentru numeroasele denumiri este incercarea de mascare). Dandu-se drept veritabili misionari crestini, Copiii lui Dumnezeu ademenesc persoane credule, lucratori din clasa de mijloc si mai ales tineri cu o oarecare instruire crestină, convingandu-i să li se alature. Au reusit să-si asigure sprijin, protectie si asistenta juridica din partea unor oameni de afaceri, ofiteri de armata, avocati si chiar politicieni. Aceste relatii, insa, nu i-au ferit de scandalurile demascate în presa si de urmarire penala atat în America, cat si în alte tari occidentale. Conflictele cu legea l-au determinat pe liderul sectei să dea ordin de parasire a Statelor Unite pe motiv ca acestea urmau să fie judecate de Dumnezeu printr-un cataclism natural. De la data emiterii profetiei si pana în zilele noastre dezastrul nu s-a produs, producându-se în schimb raspandirea „Copiilor lui Dumnezeu” în intreaga lumea, secta ajungând astfel să fie prezenta si în blocul tarilor fost comuniste, unde beneficiaza de o larga libertate de miscare, aparent aceste tari devenind un adevarat refugiu al grupului.
Zelul religios suplineste numarul lor restrans, aproximativ 15.000 – 20.000 pe tot globul. „Copiii lui Dumnezeu” au o structura piramidala de inalta organizare bazata pe o supunere neconditionată fata de fondatorul si „profetul” lor, David Berg (cunoscut ca „Moise” David, „Mo”, „Taticul” sau „Bunicul”!). Toate acestea, impreuna cu doctrinele lor secrete, practicile sexuale si tehnicile amagitoare de a castiga adepti, mascate sub o fatadă pseudo-crestină, fac din ei o amenintare extrem de distructiva la adresa individului si a familiei. Articolul din revista Newsweek din 13 septembrie 1993, intitulat „Abuzul Sexual si Copiii lui Dumnezeu”, indica efectele nocive asupra comunitatilor în care se adapostesc. Aparitia lui a fost prilejuita de scandalul pe care grupul l-a provocat în Argentina:
„Dintre toate exporturile din Statele Unite, sectele religioase sunt probabil cele mai nedorite. Poate cel mai bine-cunoscut dintre toate este secta „Copiilor lui Dumnezeu”, care si-a castigat în anii ‘70 peste 12.000 de membrii din 70 de tari, folosind sexul liber. Sustinatori ai campaniilor anti-sectare, cat si unii fosti membrii au afirmat ca acest grup infiintat în California în anul 1968, isi initiaza sexual copiii de la varsta de 12 ani si ca ii exploateaza pentru a face bani si a castiga recruti. Membrii grupului spun insa ca reclamatiile si cercetarile la care sunt supusi reprezinta o Noua Inchizitie, iar autoritatile australiene, spaniole si franceze nu au reusit în ultimii ani să aduca acuzarea lor. China si Egiptul au ales pur si simplu să alunge secta din tarile lor. Acum este randul Argentinei să ia masuri. Dupa o investigatie de 3 ani, saptamana trecuta, politia a efectuat un raid la 10 adrese din Buenos Aires si din jur, de unde au ridicat 265 de persoane printre care 137 de copii si adolescenti, cu toti facând parte din secta „Copiilor lui Dumnezeu”, numita „Familia”. La sfarsitul saptamanii trecute, 16 adulti erau acuzati de rapire, escrocherie, corupere de minori si de violarea drepturilor copilului. Copiii au fost internati în institutii specializat pentru a fi supusi unor analize psihiatrice.
Autoritatile afirmă ca au gasit o multime de dovezi noi, inclusiv CD-uri si casete video pornografice, una dintre acestea aratând un tata ce intretine relatii sexuale cu fiica lui. Sursele mai sustin ca fosti membrii impreuna cu familiile lor sunt gata să depuna marturie impotriva celor retinuti. Problema a fost cu identificarea celor retinuti, care s-a dovedit a fi un cosmar pentru autoritati. O oficialitate a afirmat ca unii dintre copiii retinuti traiesc intr-un fel de meditatie continua. Autoritatile argentiniene cred ca aproape jumatate din cei retinuti provin din Statele Unite, iar altii provin din Irlanda, Marea Britanie, Brazilia, Grecia, Spania, Uruguay si Peru. Cel putin cativa copii proveneau din Argentina, insa erau copii fara parinti. Investigatia a fost motivata de plangerea unui cetatean american impotriva retinerii de catre grup a celor patru copii ai sai dupa ce sotia a parasit grupul si a murit.
„Suntem pur si simplu un camin (o familie)” a declarat anul trecut un membru al grupului unui ziar argentinian. „Hristos ne iarta toate pacatele noastre si ne cunoaste inimile.”

Citiți mai multe accesând 

https://bisericasecreta.wordpress.com/2008/02/02/copiii-domnului%E2%80%9D-prostitutie-si-santaj/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.