Laburistul Sadiq Khan (religie musulmană) a câştiga scrutinul pentru postul de primar al Londrei

image

Politicianul laburist Sadiq Khan se clasează pe primul loc în scrutinul pentru desemnarea primarului oraşului britanic Londra, în faţa lui Zac Goldsmith, membru al Partidului Conservator, conform sondajelor de opinie.

Partidul Conservator a anunţat, potrivit ziarului The Telegraph, că va contesta în justiţie rezultatele în cazul în care Sadiq Khan va câştiga la limită.

Conservatorii au denunţat o serie de nereguli în procesul de votare. Potrivit presei, sute de alegători nu au putut vota, din motive tehnice, la 155 de secţii de votare situate în nordul capitalei Marii Britanii.

Rezultatele parţiale ale scrutinului pentru funcţia de primar al Londrei sunt aşteptate vineri dimineaţă. La actualele alegeri nu au existat sondaje la ieşirea de la urne.

Dacă Sadiq Khan va câştiga, politicianul laburist va intra în istorie ca fiind primul musulman devenit primar al unei metropole occidentale, notează postul Sky News.

Surse din Partidul Conservator au admis, joi seară, că Zac Goldsmith probabil va pierde în faţa politicianului laburist, după două mandate ale conservatorului Boris Johnson, care acum nu a mai candidat.

Sursă:
http://m.mediafax.ro/externe/laburistul-sadiq-khan-probabil-va-castiga-scrutinul-pentru-postul-de-primar-al-londrei-sondaje-15284772#

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.