Daniel Leş, actorul care interpretează rolul lui Isus a avut o viaţă tumultoasă până să ajungă pe calea credinţei.


Daniel Leş, actorul care interpretează rolul lui Isus a avut o viaţă tumultoasă până să ajungă pe calea credinţei. Leş este de profesie artist ceramist, având mai multe distincţii naţionale şi internaţionale în acest domeniu. Activ în lumea interlopă, furându-şi soţia de acasă şi ajungând într-o situaţie dificilă, Dan Leş susţine că o forţă divină l-a ridicat şi i-a schimbat viaţa. La 18 ani acesta a fugit de acasă şi s-a căsătorit cu o fată de 17 ani, fiica unui director de bancă. „Eram un biet artist cu mapa de schiţe sub braţ. La un moment dat ne-am pomenit într-un apartament cu chirie fără bani”, a mai spus artistul. Evenimentul a transformat mulţi apropiaţi în duşmani care nu au fost de acord cu relaţia dintre cei doi tineri. Sărăcia l-a împins în cercuri interlope, unde talentul lui Dan Leş era folosit pentru falsificarea paşapoartelor. „Am ajuns chiar să fiu ţinut în lagăre din Austria unde eram bătut”, a mai povestit bărbatul. 
În situaţia în care era, credinţa nici nu exista în vocabularul lui Leş, fiind convins că Dumnezeu nu există. În spatele lui erau însă rugăciunile puternice ale mamei sale care se ruga pentru creştinarea „interlopului”. Ajuns într-o situaţie jalnică, fără bani şi cu frigiderul gol, Leş s-a închis în cameră şi s-a rugat. „Aveam un gol lăuntric imens. Auzisem de Dumnezeu, dar nu credeam în El. Prin rugăciunea mea l-am provocat pe Dumnezeu să-mi arate că există. A fost un miracol când am simţit la modul fizic o forţă divină care îmi umple corpul de o dragoste divină care îmi spunea că nu o să se întâmple nimic rău. Timp de două ore am plâns într-una”, a mărturisit Dan Leş. Nu are nicio religie Pentru acesta creştinarea nu a însemnat intrarea într-un cult religios ale cărui rigori să le respecte, ci a însemnat o relaţie personală cu Dumnezeu. 

Sursa: https://crestintotal.ro/2016/04/25/daniel-les-actorul-care-interpreteaza-rolul-lui-isus-a-avut-o-viata-tumultoasa-pana-sa-ajunga-pe-calea-credintei/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.