POVESTE CU TÂLC – Un câine bătrân

image

Sursă poză:
http://www.zooland.ro/cainii-in-varsta-au-nevoie-de-afectiune-2929

POVESTE CU TÂLC – Un câine bătrân

Un domn mai în vârstă se hotărăşte să meargă la un safari în Africa. Îl duce cu el şi pe câinele său bătrân pentru a-i fi companie.
Într-o zi, câinele se bucură să alerge după fluturi, până când îşi dă seama că s-a rătăcit. În timp ce adulmeca urmele ca să găsească drumul, vede un leopard alergând spre el cu intenţia vădită de a-l înfuleca.
Câinele bătrân îşi zice:”Văleu! Sunt terminat!”, dar observă în vecinătate nişte resturi de oase şi punându-se cu spatele la leopardul care se apropia începe repede să roadă oasele cu poftă. Când să sară leopardul pe el, câinele bătrân exclamă:
„Acest leopard a fost cu adevărat delicios! Oare unde mai găsesc unul?” La auzul acestor vorbe leopardul se opri brusc, speriat, şi fugi de acolo, gândind: „Ufff! Era cât pe ce! Câinele ăsta bătrân aproape că mi-a venit de hac!”
În tot acest timp, o maimuţă care a privit întreaga scenă dintr-un copac se întrebă cum ar putea profita de ceea ce ştia pentru a obţine protecţie din partea leopardului. Alergă repede după leopard, dar câinele bătrân văzând-o că fuge cu viteză maximă, îşi dă seama că maimuţa pune ceva la cale.
Maimuţa îl ajunge din urmă pe leopard şi îi povesteşte despre viclenia câinelui. Tânărul leopard, furios că a fost păcălit, zice:
„Hai, maimuţă, sări pe spatele meu şi vei vedea ce păţeşte cel care vrea să mă înşele!”
Câinele bătrân vede leopardul cu maimuţa în spinare şi se întreabă neliniştit: „Ei, acuma ce mă fac?!”
Se puse din nou cu spatele la atacatori şi se comportă ca și cum nu i-ar fi văzut. Când aceştia ajunseră destul de aproape de el, strigă cu ciudă: „Unde-i afurisita aia de maimuţă?!  De-o oră am trimis-o să-mi aducă un alt leopard !!!”

Morala:
Nu râde de cei în vârstă! Vârsta şi rafinamentul  întrec întotdeauna puterea şi tinereţea. Spiritul şi înţelepciunea se dezvoltă doar odată cu experienţa.

Sursă:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154178599117608&id=773112607

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la POVESTE CU TÂLC – Un câine bătrân

Comentariile sunt închise.