LECȚIE de VIAȚĂ! 

  
gunoieri din Brazilia care nu stiu sa citeasca sau sa scrie, doresc sa-si implineasca marele vis al vietii lor, acela de a citi Biblia.
Edmundo, in varsta de 55 de ani si Maria Petronila de 66 de ani, care locuiesc in orasul Cuiaba, au marturisit ca de mult timp viseaza sa invete sa scrie si sa citeasca pentru a cunoaste mesajul Domnului din Sfintele Scripturi.
Acum amandoi participa la cursurile pe care le initiaza o asociatie non-guvernamentala, destinate alfabetizarii persoanelor nevoiase care-si doresc acest lucru, relateaza Acontecer Cristiano.
„Cand mergem la biserica, avem cantecele scrise intr-o carte, dar noi nu le putem canta. Tot ceea ce este scris, noi nu putem citi”, a declarat Petronila.
Maria si Edmundo au fost incurajati sa participe la cursurile gratuite de alfabetizare. „N-am crezut ca vom fi capabili sa invatam sa scriem si sa citim. Adevarul este ca nu am vrut sa participam deoarece consideram ca suntem prea batrani pentru asa ceva. Am fost incurajati sa participam la cursuri. Acum putem si noi sa scriem si sa citim”, a declarat Edmundo.
Pentru Edmundo este important sa cunoasca numerele autobuzelor cu care circula prin oras. „Vroiam sa invat sa cunosc numerele fara sa mai intreb pe nimeni. De multe ori am gresit si am luat autobuzul gresit”, a spus el.
Visul Mariei este acela de a citi singura Biblia. „Am incredere in Dumnezeu si stiu ca imi voi implini intr-o zi acest vis”, a marturisit ea.
La ei acasa au deja doua exemplare ale Bibliei si asteapta cu nerabdare ziua cand le vor citi in intregime. Maria a invatat toate literele alfabetului si le reproduce cu mandrie. Atat ea cat si Edmundo au avut o copilarie dificila care in cele din urma i-a determinat sa abandoneze scoala.
Edmundo a inceput sa lucreze de la 10 ani pentru a-si ajuta parintii. De la varsta de 16 ani, a inceput sa lucreze cu Maria la groapa de gunoi. Acum, dupa ce si-au vazut copiii la casele lor, ei fac toate eforturile pentru a-si termina studiile. Este o dovada de mobilizare si vointa pentru ca in ciuda tuturor greutatilor si chiar a varstei, nimic nu-i impiedica sa-si duca la indeplinire scopul lor.
http://afirmativ.com/2016/03/11/lectie-de-viata-de-la-un-cuplu-de-gunoieri-sunt-analfabeti-insa-cel-mai-mare-vis-al-lor-este-sa-invete-pentru-putea-citi-singuri-biblia/

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la LECȚIE de VIAȚĂ! 

  1. rodi zice:

    Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    noi cat pretuim Biblia???

    Apreciază

Comentariile sunt închise.