Florida, SUA: O noua Lege va proteja pastorii care nu doresc sa oficieze casatorii intre persoane de acelasi sex

  
Florida Gov. Rick Scott addresses an economic summit in Orlando, Florida, June 2, 2015. REUTERS/Steve Nesius

Guvernatorul Floridei Rick Scott a semnat recent proiectul de lege House Bill 43, cunoscut de asemenea sub numele de Legea privind protectia Pastorilor.
Proiectul de lege prevede printre altele protejarea clerului, a bisericilor, a organizatiilor religioase si angajatilor acestora in situatia cand refuza efectuarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.
O sursa juridica a declarat ca proiectul de lege a fost conceput pe baza unei legislatii similare care a fost votata in statul Texas, relateaza Charisma News.
Legea prevede ca bisericile, organizatiile religioase, institutiile apartinand acestor organizatii si anumite persoane apartinatoare acestora, nu pot fi obligate sa oficieze orice casatorie sau sa presteze servicii, sa ofere locuri de cazare, facilitati, bunuri sau privilegii în scopuri similare, daca o astfel de actiune intra in conflict cu credinta religioasa.
Mat Staver, fondator si presedinte al Liberty Counsel, a pledat recent la un miting in Tallahassee despre acest proiect de lege, sperand ca va fi aprobat.
„Sunt multumit de faptul ca Legea privind protectia pastorului este acum in discutie in Florida. Cu toate acestea consider ca ar trebui adoptata o legislatie mult mai ampla, dincolo de pastori si biserici. Avem nevoie de o lege care sa protejeze libertatea religioasa si de constiinta a tuturor oamenilor care refuza sa fie inrolati in aplicarea asa numitei agende LGBT”, a declarat el.
„Acest atac asupra casatoriei reprezinta in mod real o incercare de a sterge orice urma de morala iudeo-crestina, de a distruge casatoria si familia. Iar asta inseamna un atac in mod direct catre Dumnezeu care a facut inca de la inceputuri parte barbateasca si parte femeiasca”, a concluzionat Staver.

http://afirmativ.com/2016/03/16/florida-sua-o-noua-lege-va-proteja-pastorii-care-nu-doresc-sa-oficieze-casatorii-intre-persoane-de-acelasi-sex/

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE, MIJLOCIRE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Florida, SUA: O noua Lege va proteja pastorii care nu doresc sa oficieze casatorii intre persoane de acelasi sex

  1. rodi zice:

    Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    Ce importanta are votul crestinilor pentru candidati care sprijina initiativele crestinilor? Vedem aici, in aceasta decizie a guvernatorului!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.