Un  mare poet ARAB in viata: „ISLAMUL nu poate fi modernizat, de aceea migrantii nu se vor integra in Europa”

  
Adunis Asbar, cunoscut sub pseudonimul Adonis si considerat cel mai mare poet de limba araba in viata, spune ca Islamul nu poate fi modernizat.
Coreligionarii sai l-au criticat adesea pentru comentariile pe care le-a facut la adresa islamului. Poetul a primit „Premiul pentru Pace ‘Erich Maria Remarque’”, numit asa dupa celebrul roman al autorului german, „Nimic nou pe frontul de vest”.
Intr-un interviu acordat Die Welt, preluat de Breitbart, Adonis a vorbit despre una dintre cele mai presante probleme care dainuie de la inceputul crizei imigrantilor: integrarea acestora, veniti din tari preponderent musulmane, in societatile europene. El a gasit si motivele pentru care acest lucru pare imposibil, prinre acestea aflandu-se si islamul, criticat pentru inchiderea de care da dovada.
Fiind crescut ca musulman, fiind una dintre vocile care cunosc limba Coranului cel mai bine, Adonis a spus : „Nu poti reforma o religie, daca aceasta nu este separata de stat. Daca nu exista acest lucru, nu va exista nici democratie, mai ales fara egalitatea dintre femeie si barbat. Pastram un sistem teocratic, deci adio!”.

Poetul spune ca arabii nu mai au forta creativa si ca islamul nu mai contribuie la viata intelectuala, nu mai aduce in discutie nicio tema. Islamul nu produce nici gandire, nici arta, nici stiinta nici viziune care sa schimbe lumea. Acestea sunt semnele sfarsitului islamului pe acest taram al creatiei. „Arabii vor continua sa existe, dar nu vor face lumea mai buna”, spune Adonis.
Originar din Siria, Adonis descrie influenta islamului in viata oamenilor din lumea musulmana, spunand ca societatea islamica se bazeaza pe un sistem totalitar si ca religia dicteaza totul. „Ea iti spune cum sa mergi la toaleta, cum sa iubesti”, continua poetul sirian.
Initial a fost reticent in a condamna regimul Assad, dar a trimis o scrisoare deschisa catre acesta in care i-a cerut sa demisioneze. In schimb, rebelii revolutionari s-au infuriat cand au aflat ca poetul il numise pe Assad „presedintele ales al Siriei”. Adonis a mai trimis si o a doua scrisoare catre revolutionari, in care a cerut si opinia lor.
„Nu ar citi asa ceva, pentru ca nu sunt de capul lor”, a spus poetul. El sustine ca rebelii sunt controlati de grupuri de interese din America, Arabia Saudita si de anumite factiuni europene.
„Am fost mult timp un oponent al lui Assad, care a transformat tara intr-o imensa inchisoare, dar adversarii sai, asa-numitii revolutionari, comit crime in masa, taie capetele oamenilor, vand femeile in custi ca pe bunuri personale si calca in picioare demnitatea umana”, a continuat Adonis.
El facea referire la Statul Islamic si Frontul Al-Nusra, doua grupari teroriste care macina Siria.
El a mai spus ca primeste amenintari cu moartea din partea radicalilor islamisti dar ca nu-i pasa. „Pentru anumite convingeri, oamenii ar trebui sa-si riste viata”, a incheiat el.

http://www.aktual24.ro/cel-mai-mare-poet-arab-viata-islamul-nu-poate-fi-modernizat-de-aceea-migrantii-nu-se-vor-integra-europa/

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Un  mare poet ARAB in viata: „ISLAMUL nu poate fi modernizat, de aceea migrantii nu se vor integra in Europa”

Comentariile sunt închise.