DUPĂ PROTESTUL DIN SAN FRANCISCO, ÎN AVION, ÎNAPOI SPRE CHICAGO – CÂTEVA IMPRESII

  

Au fost câteva zile foarte grele pentru Marius, Ruth, familiile lor, echipa de acțiune cu care lucrăm și pentru întreaga comunitate, pe măsură ce s-au aflat știrile despre copii: cu ce influențe sunt atacați, julituri și vânătăi.

Protestul din San Francisco la care am participat, alături de Ploiești, Bacău, Bruxelles, Atena, Madrid și Toronto, după cele din Houston, Târgu Mureș, Brașov, Zalău și Vancouver BC, poate altele de care nu-mi amintesc acum, toate pe parcursul a câteva zile mi-au schimbat total starea de spirit!
Sunt mulți care își vor exprima opiniile în zilele următoare. Despre numere, despre ce s-a zis sau nu s-a zis, despre porumbei și marș și câte și mai câte.
Fiind foarte aproape de inima protestului din San Francisco și nu numai, doresc să vă deschid o fereastră înspre un aspect care poate fi intuit de unii, dar cel mai des va fi interpretat de alții, nu întotdeauna în mod pozitiv: prezența și luările de cuvânt ale organizatorilor, păstorilor și liderilor de comunități. Bine, unii nu pot concepe că acești oameni ar putea fi sinceri, plini de o reală indignare, animați de o dorință fierbinte de a vedea cauza familiei Bodnariu rezolvată. De ce? Poate pentru că acești critici nu pot accepta că alții pot să fie ceea ce ei nu sunt și n-ar fi!
Dar eu am văzut în colegii mei cele mai înalte frumuseți ale lepădării de sine, ale disponibilității de a face orice și oricât pentru aproapele în necaz, am văzut lacrimile unei dureri autentice, am văzut un spirit de unitate cum nu am mai văzut!
Unii, în râvna lor pentru Domnul și pentru frați s-au făcut vulnerabili în ultima vreme, rostind cuvintele grele ale amărăciunii lui Iov, imperativele frustrării lui Pavel și chiar șuieratul biciului intrării triumfale. Îi admir și îi susțin!
Familia Bodnariu trebuie reîntregită!
Tuturor familiilor nedreptățite să li se dea înapoi copiii!
Barnevernet să cadă!
Norvegia să se pocăiască!
Românii să rămână uniți în jurul lui Hristos, al dreptății și al valorilor credinței noastre!

https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/02/13/dupa-protestul-din-san-francisco-in-avion-inapoi-spre-chicago-cateva-impresii/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.