SEMNELE MÂNTUIȚILOR

  
SEMNELE MÂNTUIȚILOR…

(1Tesaloniceni 5:14)

 

 

Adunați în prezența Domnului, noi toți suntem beneficiarii binecuvântării lui Dumnezeu. Atât de multe, atât de diverse și minunate sunt binecuvântările pe care Dumnezeu le are pentru noi! Nu le merităm sunt sigur de asta, nici eu, nici tu, însă suntem aici și beneficiem de Mila lui Dumnezeu.

 

Dacă vom crede azi acum și aici, Dumnezeu ne va mângâia, unii deja au experimentat mângâierea divină.

-am fost osteniți și am primit odihnă

-disperați și am primit dragostea lui Dumnezeu

-supărați, dar am primit speranță

 

Doar dacă vrei, azi se poate să primești în dar prin credință, mântuirea, unii dintre noi care sunt aici și alții care sunt departe, unii în metropole mari, alții în junglă, în pustiu sau triburi au experimentat deja mântuirea.

 

Mântuirea este o realitate binecuvântată, nu este poveste, nici măcar o părere omenească mântuirea este responsabilitatea imensă pe care noi trebuie să o înțelegem și s-o ducem până la capăt!

 

Mântuirea este o carte de vizită, este recunoașterea cerului față de tine! Mântuirea este favoarea lui Dumnezeu, este darul nemeritat prin care noi oamenii L-am primit pe Hristos în viață, prin credință. Mântuirea implică salvare, scoatere, smulgere, sinceritate. Noi suntem mântuiți din Egipt, adică din moarte înspre viață, pentru binecuvântare, bucurie, belșug.

 

Mântuirea este disponibilă pentru toți, oricine poate beneficia prin credință de mântuirea oferită de Dumnezeu, PENTRU CĂ mântuirea este șansa de a scăpa de la dezastru, distrugere, durere.

 

Textul de azi vorbește despre oamenii mântuiți:

alegerea lor

atitudinea

alergarea

ascultarea lor

 

Atât de frumos apostolul Pavel îi descrie pe cei mântuiți, haideți să descoperim împreună ce spune Biblia despre mântuiți, dacă ești mântuit vei descoperi aceste lucruri în tine.

1. ÎNDRĂGOSTIT de Dumnezeu

Un om îndrăgostit este ușor de identificat, lasă semne, iar semnele sunt clare:

nelipsit de la închinare

neclintit de nimeni și mai ales de nimic

neprihănit

neabătut

nepărtinitor

neprefăcut

nădăjduiește

născut din Dumnezeu

nebun pentru Cristos.

 

 

 

 

 

Un îndrăgostit nu poate trăi fără Dumnezeu, departe de Dumnezeu și sfinți.

 

 

2. Mântuitul așteaptă ÎNTOARCEREA lui Hristos

 

Îl iubim pe Hristos și îl așteptăm, pentru că El ne-a promis că se „duce ca să ne pregătească un loc” ca apoi să vină într-o zi după noi, și acea zi este aproape, mai aproape acum decât ieri!

 

La momentul stabilit Dumnezeu însuși cu un strigat ne va chema în cer, la El. Va suna trâmbița! Iar noi, mântuiții vm fi răpiți în cer. Nu toți vom adormi, însă toți vom fi schimbați, unii fără să mai guste moartea!

Vom primi corpuri de slavă și vom fi răpiți, aceasta va declanșa o serie interesantă și grozavă de evenimente:

-apariția de Antihrist

-pacea urmată de prăpădenie

-reconstruirea templului urmată de jertfele din Vechiul Testament

-semnul fiarei

-șapte ani ai necazului cel mare

 

Răpirea este iminentă! Să fim pregătiți!

 

 

 

3. Mântuiții sunt acei oameni care au puterea de a ÎNCURAJA pe alții,

 

Mântuiții sunt oamenii care reușesc să păstreze relațiile, corecte și se luptă pentru credința primită. Mântuitul duce o viață activă, încadrată de nenumărate îndemnuri, multe din ele le găsim aici în Scrisoarea către Tesaloniceni.

Ce face mântuitul?

-Se bucură întotdeauna

-Se roagă fără încetare

-este răscumpărat în întregime

-încurajează pe cei deznădăjduiți (cuvântul original – îi reprezintă pe cei ce și-au pierdut curajul)

-întărește pe cei slabi în credință, adică oamenii care nu se pot bucura de adevărata libertate sunt ispitiți de imoralitate.

Întreaga adunare este chemată să-i sprijine pe cei slabi (sensul din text are menirea de a ne învăța că ai sprijinit pe cei slabi, înseamnă a nu da drumul celor slabi ca astfel să îi puteți câștiga)

-înfruntă pe cei ce trăiesc în neorânduială, adică aceia care nu vor să se lase conduși, care vor să trăiască fără cap, de capul lor, să meargă unde fără să știe nimeni de ei.

 

Nu toți vor primi mesajul tău, însă un ultim îndemn fiți răbdători față de toți!

 

 Cu dragoste, 

Ciprian Bârsan 

Acest articol a fost publicat în Pastorale și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.