Protest PRO-BODNARIU, Târgu-Mureș

Peste 800 de persoane au participat, duminică, la un miting de solidaritate „Pro Familia Bodnariu și Nan”, organizat de Grupul de Inițiativă format din Bisericile Creștine Neoprotestante Penticostale, Baptiste și Independente din Târgu Mureș, alături de Protopopiatul Ortodox Târgu Mureș, Conferința Transilvania de Sud a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea și Biserica Reformată.

image

Inițiatorii au arătat că mitingul din Piața Teatrului din Târgu Mureș, la care a participat și viceprimarul municipiului, Claudiu Maior, a fost organizat în sprijinul instituției familiei și „a familiilor despărțite abuziv de serviciul Barnevernet din Norvegia”, fiind totodată și o acțiune comună de mărturie publică a familiei și credinței creștine. 

image

”Prin această acțiune dorim să ne arătăm sprijinul și solidaritatea față de familiile de români Bodnariu Marius și Ruth, Nan Dumitru și Mihaela, cât și celelalte familii aflate în evidența Ministerului Afacerilor Externe al României, afectate de deciziile flagrant abuzive ale Serviciului de Protecția a Copilului Barnevernet, luate cu încălcarea legilor internaționale privind drepturile omului și chiar și a unor legi și reglementări norvegiene. Această acțiune reprezintă o formă de sprijin și impulsionare a autorităților române pentru rezolvarea acestor cazuri cu totul speciale. Acțiunea noastră este un protest public care exprimă insatisfacția vizavi de ceea ce autoritățile române au comunicat, au întreprins și au realizat până în prezent în aceste drame de dimensiuni inimaginabile și solicitarea unei implicări mult mai ferme și determinate. Cu această ocazie afirmăm și mărturisim că familia tradițională este formată dintre un bărbat și o femeie, iar copiii sunt parte a familiei, o binecuvântare primită prin darul procreării de la Dumnezeu și nu trebuie să fie proprietatea statului”, se arată în textul comunicatului-protest citit în cadrul mitingului.

În document se mai arată că este responsabilitatea creștinilor să militeze pentru respectarea drepturilor familiei, inclusiv pentru creșterea copiilor în cadru familial. 

www.agerpres.ro/social/2016/02/07/peste-800-de-persoane-la-mitingul-de-solidaritate-pro-familia-bodnariu-si-nan-organizat-la-targu-mures-14-08-59

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.