Fată dragă, nu ai dreptul!

  
Fată dragă, nu ai dreptul

Nu ai dreptul să nu ai timp de părtășie zilnică și totuși să te numești „fată pocăită”! 

Nu poți să faci parte din Biserica lui Cristos dacă faci parte din categoria celor căldicei. Nevoia de fete care au o relație strânsă cu Creatorul e mult mai mare decât nevoia de aer a unui om.
Nu ai dreptul să te joci cu inima nici unui băiat! 

Inima lui e la fel de prețioasă ca a ta! Nu poți să o tratezi ca o piatră găsită pe orice drum! Are sentimente. Are vise. Acea inimă, a oricui ar fi, cum știe să râdă, știe și să plângă. 
Nu ai dreptul să nu știi diferența dintre o mătură și un mop!

Nu poți să te numești fată, dacă nu știi nici măcar să dai cu mătura. Nu trebuie ca fete să fim super-bucătărese, super-mame, super-super femei. Nu! Însă cred că unele lucruri simple cum ar fi spălatul unei farfurii, a unui geam sau curățarea unui cartof ar trebui să facă parte din C.V.-ul al nostru. Ce zici?
Nu ai dreptul să te îmbraci provocator!

Nu ispiti bărbații prin modul în care te îmbraci. Valoarea ta nu e direct proporțională cu transparența hainelor tale! Dacă ești dorită, nu înseamnă că ești și de dorit!
Nu ai dreptul să spui NU unui băiat, doar pentru a-ți crește ție stima de sine!

Nu spun că trebuie să mergi la Uite aici sunt gata pentru a mă căsători cu tine. Nu! Spun doar că trebuie să fii înțeleaptă, pentru că „ulciorul nu merge de două ori la apă” și „roata se învârte”! Nu fă din inima lui podiumul pe care defilezi!

un băiat acasă și să îi spui:
Nu ai dreptul să îți petreci timpul cu un băiat doar pentru că te plictisești!

Băieții nu sunt niște trofee, iar noi nu suntem într-un film pentru adolescenți în care popularitatea e dată de cea mai tare relație din școală. Când un băiat vine și îți cere prietenia el își riscă inima, de aceea cred că merită un pic de respect.
Nu ai dreptul ca prima și ultima carte citită de tine să fie „Amintiri din copilărie”!

Știu că nu mai e la modă să citești, dar încă e valabilă vorba din popor: „Dacă ai carte, ai parte.” Nu numai pentru acea ”parte” trebuie să citești. Trebuie să citești pentru că dacă nu o faci noul tău accesoriu de care nu vei putea scăpa va fi o superbă pereche de ochelari de cal! (Expresia folosită aici nu are legătură cu ceea ce credem noi azi, dar de dragul ideii o lăsăm așa. Iertată să îmi fie lipsa de documentare! ).
Nu ai dreptul să fii o prietenă falsă sau una cu un interes ascuns! 

Nu poți să ai relații superficiale. Fiecare om merită un prieten adevărat. Dacă nu poți fi o prietenă adevărată, nu fi deloc.
Nu ai dreptul să faci umbră pământului!

Ai 24 de ore pe zi. Nu plătești nimic pentru ele. Cred că nu e prea greu să le folosești într-un mod înțelept. Nu de alta, dar vine o zi când ni se va cere socoteală pentru fiecare moment din viață.
Nu ai dreptul să îți expui sentimentele la fiecare 2 secunde pe Facebook! 

Știu că Facebook-ul a devenit un mod de viață, dar vreau să îți spun că nu e decât o idee care a primit o culoare și o formă! Nu îți pune viața în brațele unui schelet, doar pentru că și ceilalți o fac!
Nu ai dreptul să uiți o relație (băiat) cu ajutorul unei alte relații!

Știu că e dureros să ai inima frântă. Știu. Soluția salvatoare nu e adusă de o nouă relație. Vezi tu, fiecare om pe care-l întâlnești ocupă un anumit loc în inimă. Nu se poate ca un om să ocupe același loc. O nouă persoană în viața ta – un nou loc. Locul lăsat gol și nevindecat ori se va cicatriza deformat, ori se va infecta.
Nu ai dreptul să nu știi ce înseamnă Mens sana in corpore sano!

Ai o singură minte și un singur corp. Ai grijă de ele. A avea grijă de ele nu înseamnă să le oferi botox dimineața, la amiază și seara. Combinația dintre învățare și mișcare încă nu a omorât pe nimeni.
Nu ai dreptul să spui „Nu pot” fără ca măcar să fi încercat!

Noi suntem creația delicată a lui Dumnezeu, nu creația slabă. Cum spunea cineva: „Nu există nu vreau, ci numai nu vreau să pot!”
Nu ai dreptul de a intra într-o căsătorie fără a avea dorința și voința de a fi o soție supusă!

Supunerea nu stă într-un batic, într-o rochie până în pământ sau într-o lipsă totală de implicare în deciziile din cadrul familiei. Supunere înseamnă a avea imprimat pe inimă cuvintele de odinioară ale Sarei: domnul meu!
Nu ai dreptul să fii indecisă când vine vorba de o relație!

Nu cred că se poate vorbi de o zonă gri când vine vorba de bărbatul cu care vrei să te căsătorești. Ai Cuvântul. Știi ce e rugăciunea. Ai biserica. Ai familia. Și… mai ai și intuiția (în ultimul, ultimul rând). Nu ai cum să nu știi care e voia lui Dumnezeu cu privire la relația ta cu un anumit băiat.
Ca mâine să ai drepturi, azi trebuie să ai obligații!

http://inimadeprintesa.blogspot.ro/2014/10/fata-draga-nu-ai-dreptul.html?m=1

Acest articol a fost publicat în Pastorale și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Fată dragă, nu ai dreptul!

 1. maricica cristea zice:

  frumos…. insa cred ca ar fi tare bine daca ai atinge si subiectul despre imbracaminte si purtarea capului acoperit la femei,,,,, femeile se imbraca provocator, se machiaza, vopsesc si asa vin in Biserica, dar nimeni nu le atrage atentia..de ce?

  În Vineri, 1 Ianuarie 2016 7:31:13, Pastor Ciprian Barsan a scris:

  #yiv7677872342 a:hover {color:red;}#yiv7677872342 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv7677872342 a.yiv7677872342primaryactionlink:link, #yiv7677872342 a.yiv7677872342primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv7677872342 a.yiv7677872342primaryactionlink:hover, #yiv7677872342 a.yiv7677872342primaryactionlink:active {background-color:#11729E;color:#fff;}#yiv7677872342 WordPress.com | dininimapentrutine posted: ”  Fată dragă, nu ai dreptulNu ai dreptul să nu ai timp de părtășie zilnică și totuși să te numești „fată pocăită”! Nu poți să faci parte din Biserica lui Cristos dacă faci parte din categoria celor căldicei. Nevoia de fete care au o re” | |

  Apreciază

  • Am atins si vom atinge subiecte biblice si delicate, insa la biserica se sta in medie 7-10 ore pe saptamana, restu acasa. Din cele 10 ore probabul 4 sau 5 sunt dedicate invataturi si predicilor. Intrebare : CE FAC PARINTI? CE FAC SOTI? Oare rolul lor care este? Acasa este locul unde trebuie sa le aratam celor dragi CUM trebuie sa traiasca pt slava lui Dumnezeu! La Biserica trebuie sa dovedim

   Apreciază

 2. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (01.01.2016) | Romania Evanghelica

 3. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (03.01.2016) | Romania Evanghelica

Comentariile sunt închise.