RAREȘ BUHAI ofertă de la Facebook. Trei luni va lucra ca software engineer

  
Rareş Buhai, student în anul întâi la Massachusetts Institute of Technology (SUA), a experimentat încă din primul semestru cercetarea științifică, practică și interdisciplinară, lucrând alături de un doctorand la punerea în mişcare a roboţilor cu ajutorul algoritmilor.
Reporter: Cum e la MIT, cum ai fost primit acolo?
Rareş Buhai: Bine, la început a fost o perioadă pentru studenţi internaţionali în care m-am acomodat, dar în general se comportă foarte bine şi îi primesc cu braţele deschise şi pe cei din afară. Mai sunt şi alţi studenţi cu rezultate bune, nu sunt toţi olimpici, dar, da, când auzeau de rezultatele mele erau impresionaţi. La universitate e foarte bine. Am avut ocazia să fac acolo lucruri pe care nici nu mi-aş fi imaginat că le voi face. Cursurile sunt excepţionale, cu profesori care sunt, poate, cei mai buni din lume pe domeniile lor.
E ceea ce te aşteptai sau mai mult?
E mai mult decât mă aşteptam.
Colegii cum sunt, campusul?
Atmosfera e foarte frumoasă. Colegii mei sunt olimpici la tot felul de discipline, au făcut cercetare pe anumite domenii în timpul liceului, pe etaj cu mine stă un campion naţional la yoyo . Toţi studenţii sunt extraordinari. Tot timpul ai discuţii inteligente cu ei despre lucruri interesante. E un mediu foarte frumos. Am avut ocazia încă din primul semestru să mă implic într-un proiect de cercetare. Totul este foarte, foarte bine. Sunt asistent de laborator şi lucrez pe algoritm pentru deplasarea roboţilor pe partea de inteligenţă artificială. A fost foarte interesant şi voi continua proiectul şi după ce mă întorc din vacanţă.
Asta înseamnă că ai trecut de la partea teoretică la cea practică.
Da, aşa este. Îmi place foarte mult, am câştigat foarte multă experienţă, am lucrat foarte mult cu un student care îşi face acum doctoratul şi m-a învăţat foarte multe lucruri. A fost o experienţă foarte utilă.
Mai ai şi alte provocări profesionale? 
Da, la vară o să fac un internship la Facebook în Menlo Park la Headquarters. Sunt foarte curios cum va fi să lucrez într-o companie de talia aceasta. Voi lucra full time ca software engineer timp de trei luni. Ca să fiu acceptat, a trebuit să aplic. Am avut nişte interviuri care au constat din genul de probleme pe care le-am întâlnit la olimpiadă, deci nu a fost o problemă pentru mine, iar apoi am primit o ofertă.
Asta înseamnă că vei fi şi plătit de Facebook?
Da, la salarii foarte bune. În general îţi poţi alege un proiect pe care vrei să lucrezi. Acum, eu fiind student, nu îmi vor da libertatea să fac numai ce vreau eu, îmi vor stabili nişte task-uri, dar, din câte am înţeles, voi avea şi libertatea de a alege ce vreau să fac. Toţi cu care am vorbit mi-au spus că e o experienţă extraordinară.
Acasă cât timp stai, ce faci?
Stau timp de două săptămâni. Mă întorc pe 5 ianuarie 2016. Voi petrece cel mai mult din timp cu familia şi cu prietenii. Mi-a fost dor de casă. Din fericire, am putut vorbi aproape zilnic cu părinţii mei pe Skype.

Sursa articol: http://www.timponline.ro/rares-buhai-a-primit-o-oferta-de-la-facebook-trei-luni-va-lucra-ca-ca-software-ingenieur/

Acest articol a fost publicat în EVENIMENTE și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la RAREȘ BUHAI ofertă de la Facebook. Trei luni va lucra ca software engineer

  1. Pelegrinul zice:

    campion naţional la yoyo;;lucruri interesante. E un mediu foarte frumos;;algoritm pentru deplasarea roboţilor pe partea de inteligenţă . artificială.;;plătit de Facebook;;libertatea;; task-uri,;; O sa ne pierdem tineri in cea mai tulbura apa a omenirii. Facebookul a ajuns sa fie un fel de dumnezeu al cetatuilor, si pentru acela care il va recunoaste rasplata le va fi mare, isi vor primi mosteniri ca rasplata, banii aia mult visati si mult interzisi de Scriptura. Sa ne rugam ca tineri nostri sa nu fie prinsi in latul acesta al neamurilor.Domnul sa aibe mila de acest tinar si sa ii dea intelepciune.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.