Halloween – granita dintre divertisment si ocult – reportaj Alfa Omega TV

CrestinTotal.ro

646x404Halloween-ul este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala. Aceasta sarbatoare s-a raspandit in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din SUA. Halloween-ul se sarbatoreste in noaptea de 31 octombrie, dar in unele tari data sarbatorii variaza.

Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows Even, numele sarbatorii crestine Ziua Tuturor Sfintilor, cunoscuta la noi ca Ziua Mortilor. Halloween-ul a fost confundat cu acesta sarbatoare in tarile unde predomina crestinismul occidental (catolic si protestant) pentru ca in aceste culte crestine Ziua Mortilor este sarbatorita pe 1 noiembrie.

Halloween-ul are ca si culori traditionale negrul si portocaliul iar ca imagini reprezentative predomina moartea, raul si ocultul. Printre costumele de Halloween se regasesc in special figurile supranaturale precum: monstri, schelete, fantome, vrajitoare si demoni. De-a lungul timpului, printre costumele folosite de Halloween au fost introduse si cele ale unor personaje din filme si…

Vezi articolul original 343 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Erezii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.