Ce să consum pe căldură? 

  
Lipsa energiei, a puterii de concentrare, somnolenţa sau senzaţia de aer irespirabil sunt doar câteva dintre reacţiile neplăcute ale disconfortului termic asupra organismului. Farmacista Iulia Preda, doctor în ştiinţe medicale, ne învaţă cum să ne preparăm acasă băuturi sănătoase.
Pentru un plus de energie şi de revigorare, trebuie să ne hidratăm corespunzător, însă este foarte important cu ce ne hidratăm. „Magneziul, potasiul, dar şi alte minerale pe care le conţin fructele ne ajută să păstrăm un echilibru, să fim mai energici şi să suportăm mai bine disconfortul termic”, spune farmacista Iulia Preda, potrivit http://www.ziarulring.ro.
Smoothie cu banane şi salată 
Salata verde este bogată în riboflavină şi potasiu, un mineral foarte important în combaterea oboselii. Şi bananele conţin potasiu, dar şi fosfor, magneziu şi vitamina B. Combinându-le, veţi dobândi un plus de energie. În blender, se pun două căni de apă rece, o ceaşcă de gheaţă, o pungă de salată verde spălată şi tocată şi se amestecă timp de 30 secunde-un minut, apoi se adaugă patru banane decojite. Băutura rezultată are un extraordinar efect revigorant.
Apă infuzată cu fructe 
Într-o carafă se pun o portocală şi o mână de coacăze pasate. Se adaugă o lingură de apă şi se amestecă. Se completează cu apă şi se lasă la infuzat timp de o oră, pentru a elibera o aromă intensă. Această băutură este foarte reconfortantă pentru organism datorită aportului mare de vitamina C.
Pepene roşu şi ceai verde, efect antiinflamator 
Este un fruct cu nenumărate acţiuni terapeutice pentru organism. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, este antioxidant, antiinflamator şi recomandat pentru sănătatea ochilor. Ceaiul verde este benefic pentru o mai bună funcţionare a creierului, pentru scăderea în greutate şi reducerea riscului de cancer. Se pasează pepene roşu cam ¼ dintr-o cană. Se adaugă peste o ceaşcă de ceai verde cu gheaţă, mentă şi suc de lămâie sau lime.

(Sursa: stiripesurse.ro) 

  

Acest articol a fost publicat în Hrană pentru... trup și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.