MESAJUL Președintelui României 

  

(Sursa poza: caleaeuropeana.ro)

Baptiştii din România îşi aleg conducerea, vineri, 29 mai, la Oradea. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul celui de-al 36-lea Congres al Cultului Creștin Baptist.
„Cu prilejul celui de-al 36-lea Congres al Cultului Creștin Baptist, vă transmit salutul meu cordial și vă felicit pentru organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea dumneavoastră și pentru întreaga Biserică Creștină Baptistă.
Cred într-o societate pluralistă, care pune în valoare diversitatea identităților sale culturale, etnice și religioase. România împărtășește principiile care fac posibil dialogul într-o Europă unită: libertatea conștiinței religioase, toleranța, multiculturalismul. Evenimentele din ultima perioadă, violențele de natură etnică sau religioasă care tulbură societatea globală în care trăim, ne arată cât de importante sunt și vor continua să fie toate aceste valori.
Cultul Creștin Baptist are o prezență activă în țara noastră și apreciez contribuția dumneavoastră, ca și a tuturor Cultelor și Bisericilor recunoscute în România, la dezvoltarea societății în ansamblul ei.
Vă doresc mult succes în desfășurarea Congresului și sper ca ecourile lucrărilor pe care le găzduiți la Oradea să aibă reverberații rodnice pentru întreaga dumneavoastră comunitate”, este mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială.
Precedentul Congres a avut loc în 2011, la Timişoara. În perioada 2011-2015, preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România a fost pastorul bucureştean Otniel Bunaciu.

(Sursa: stiripesurse.ro)

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.