Erezii nimicitoare (Introducere)

20140305-220606.jpg

Am fost dintotdeauna urmăriți, vânați, momiți și ispitiți, asta cu un scop, să dăm înapoi, să RENUNȚĂM, să ne dăm bătuți…
Asta nu se va întâmpla deoarece aproape de noi, ca aliat a fost și este Dumnezeu.

Începuturile creștinismului nu au fost ușoare, nimeni n-a dat mari șanse mișcării, mai ales că printre cei mântuiți nu a fost nici o „vedetă”. Satana, nu numai că a complotat și l-a ucis pe Isus, Mântuitorul, dar a încercat să distrugă, să omoare, să nimicească ceea ce Domnul Isus a instituit ca un organism viu, Biserica Domnului.
Mii de creștini au murit ca martiri în primele secole, dar jertfa lor nu a fost zadarnică, Biserica este vie!
Folosindu-se de tot arsenalul, Diavolul a lovit biserica din exterior și apoi din interior, pentru a o nimici. Nu s-a întâmplat asta, loviturile au întărit biserica, cursele au fost evitate, biserica fiind înviorată și ajutată de Duhul Sfânt.
Dorința de a abate de la adevăr, de a denatura adevărul poate fi definită drept erezie.
Biserica lui Cristos, înarmată de Dumnezeu, cu un echipament dat de Duhul Sfânt a trebuit să se apere de o puzderie de învățături false, în afara Scripturii, care au rupt Biserica Domnului, creând dezbinări și partide.
Sub presiuni demonice de sufocare al adevărului Biblic centrat pe Persoana Domnului Isus, prin ajutorul Duhului Sfânt, Biserica a supraviețuit și poate să-și îndeplinească cu cinste MANDATUL, să-și depună MĂRTURIA, de a propovădui Evanghelia în lume.

Doresc să privim în istorie și să redescoperim învățăturile false și să constatăm că unele dintre ele, într-o formă sau alta se regăsesc și azi.
Cunoscând și descoperind EREZIILE ne vom putea apăra credința!

(va urma)
Ciprian Bârsan

Acest articol a fost publicat în Erezii și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.