Hrană pentru …. Trup II

20131115-074226.jpg

Pastele făinoase sunt un produs alimentar obținut prin uscarea aluatului nedospit de făină cu apă la care se poate adăuga de asemenea și sare sau ouă. Pastele colorate pot conține și zarzavaturi sau legume precum pastele verzui conțin spanac sau pastele roțiatice roșii. Pastele făinoase sunt tăiate în diferite forme și mărimi.
Principalul component al pastelor făinoase în constituie carbohidrații și în mică parte proteinele (13%) și grăsimile (1,5%). Pastele de asemenea mai conțin vitamine din grupa B-urilor iar pastele care conțin zarzavaturi, legume sau cele umplute cu carne sau brânză (ex:raviolli) pot avea valori nutritive mai complexe depinzând de produsul care le-a fost adăugat.
(Sursa http://ro.m.wikipedia.org)
Azi i-am surprins pe ai mei cu paste tagliolini al negro di seppia cu sos roșu, ușor de preparat, rapide și extrem gustoase.
Ingrediente:
-500 g Paste tagliolini al negro di seppia
-100 g bacon afumat
-150 ml suc de roși
-50 g cașcaval ras
-6 bucăți roși uscate
-condimente
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se prajeste cubuletele de bacon, se stinge cu sucul de roși, se condimentează după gust, se adaugă roșiile uscate, cașcavalul ros, intre timp se fierbe paste trei minute, apoi se amesteca cu sosul.
Pofta bună!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.